De spiegels van onze ziel - ogen !

BLOG

De spiegels van onze ziel - ogen !

Onze ogen, spiegels van onze ziel, en vaak dé eyecatcher in ons gelaat. 

Soms zijn onze ogen en wij zelf vermoeid, en zien we steeds meer de nadelige effecten verschijnen van stress, alcohol, korte nachten en te lange werkdagen. Deze uiten zich in de vorm van donkere kringen (zowel bruine als blauwe), (fijne) lijntjes, met al dan niet opgezette walletjes en huidverslapping.

Dankzij het natuurlijke verouderingsproces verliezen we sowieso vet in het gelaat (ook op de slapen en onder de ogen) en de spieren verliezen dan ook nog eens kracht en volume, wat zorgt voor zakkende oogleden, en hangende wenkbrauwen, met expressielijnen tot diepe rimpels.


Oeps. 


De gebrekkige circulatie rond het oog (de doorstroming van de bloedtoevoer en dus toevoer van de broodnodige zuurstof) is de voornaamste reden van veroudering in deze zone. De afvoer van lymphevocht werkt ook niet optimaal, waardoor langzaam maar zeker de problemen in de zone zich opstapelen.


Gelukkig kan je aan deze typische ‘oogproblemen’ iets gaan doen, en zelfs de aging van de ogen gaan terugdraaien. Stap 1 is proberen je levensstijl onder controle te houden, pc scherm / gsm uren te beperken, veel water drinken en voldoende (maar niet té veel) slaap te nemen, maar wat als dat niet (meer) helpt?


De tips van onze VITA Skin huidtherapeuten voor jou:


1) Preventie ! Hou de situatie tijdig onder controle, zeker als je van nature al met bepaalde issues kampt. Het keerpunt is vaak rond het 30ste levensjaar !


2) Start tijdig met een oog gel, die de circulatie verbetert. Kies elke ochtend voor een gel met ontzwellende stoffen die vooral de circulatie stimuleren, zoals caffeïne – IKARI CURE 3 


> Opgelet: een ooggel voor de circulatie breng je best aan met kloppende bewegingen, om de afvoer van afvalstoffen te stimuleren.

> Tip: wist je dat een ooggel in de ijskast mag ? Voor een extra fris effect !


3) Naar gelang je leeftijd en andere factoren, kan je behoefte veranderen en kies je voor een andere of extra ooggel of crème:


Verminder de eerste fijne lijntjes met een toegepast en specifiek serum. Het aanbrengen van hyaluronzuur en vitamine A, allebei onmisbare anti - aging actieve ingrediënten, maakt de huid gezonder, elastischer, steviger, en bijgevolg terug jonger – IKARI CURE 4


Kies je liever voor een geconcentreerd druppel – serum ? Deze 2 concentraten focussen op anti-aging, de ene vooral op rimpels, de andere meer op depigmentatie – RIMPELVULLER of FERULIC DEPIGMENTEREND


Als de huid rond en vooral onder de ogen reeds verouderd en verslapt is: kies voor een herstellende oogcrème, die volume en stevigheid aan de huid teruggeeft - CAVIAR & PEARL CONTOUR CREAM 4) Draai de aging om: SUPERBOOST voor frisse , heldere ogenOnze all-time favorite: de Superboost techniek stimuleert de circulatie met elektrische schokjes (gelukkig niet pijnlijk), én traint de oogspieren om terug vol en sterk te worden.  Dankzij Superboost gaan:


Donkere kringen verminderen

Wallen verkleinen

Je wenkbrauwen worden gelift

Je ogen gaan meer open

Kraaienpootjes verminderen, de huid wordt gladder

De ogen worden weer helderder


Kortom jij krijgt (of behoudt) een stralende blik – volledig natuurlijk ! Vergeet prikken, filler en botox: go for all natural met Superboost5) Extra tips:


Een goede concealer kan je donkere kring ‘smooth’ maken. Kies voor een vloeibaar alternatief, want te dikke concealers ‘kruipen’ in de lijntjes, en benadrukken daarmee de veroudering – ACTIVE LIGHT van EMITE


Vergeet je zonnebril niet ! Niet alleen op zonnige dagen, maar ook op bewolkte dagen (straffe lucht – veel luminantie in de lucht) heb je soms de neiging om te gaan ‘knijpen’. Maar ook UV schade is nefast voor de gevoelige oogzone, dus een zonnebescherming is noodzakelijk.Ons PRODUCT advies:


Cure 3 – verbetert de circulatie – oog gel

Cure 4 – behandeling van fijne lijntjes – serum

RIMPELVULLER concentraat met Proteoglycaan

FERULIC DEPIGMENTEREND concentraat

CAVIAR & PEARL CONTOUR CREAM

ACTIVE LIGHT van EMITE


Elk van deze producten zijn nu verkrijgbaar bij VITA Skin; of kijk eens op onze webshop: vitaskinshop.eu

Vragen over jouw ogen ? Maak een afspraak bij VITA Skin, wij geven jou graag persoonlijk advies !