Slaap je 'schoon', slaap je huid gezond

BLOG

Slaap je 'schoon', slaap je huid gezond

Slaap je 'schoon' - de kracht van slaap op het herstel van je huid


Gebrek aan slaap zorgt voor een fout humeur (slecht geslapen zeker ?), minder energie maar ook en vooral: een slechte huid. Je staat na een gebroken nacht op met donkere kringen, een grauwe huid, meer pukkels en meer rimpels. 

Jouw huid heeft tijd nodig om zich te herstellen na een lange dag en alle invloeden. 7 tot 9 uur slaap is voldoende, en dat is heel persoonlijk: je staat uitgerust op na 7 of 8 of max 9 uur slaap. 

Slaap vooral ook niet langer; te lang slapen kan averechtse effecten hebben op je gezondheid (obesitas, depressie, ontstekingen, pijn). Buiten een keertje bijslapen of uitslapen in het weekend, hou je je dus beter aan een vast slaapritme.

Chronisch slaapgebrek ondermijnt de conditie van je huid: het zorgt voor een verhoging van het stresshormoon 'cortisol' en breekt je collageen & elastine & hyaluronzuur af (oftewel: de stevigheid - elasticiteit en natuurlijk volume in je huid) waardoor je huid dunner wordt, brozer, doorzichtiger, minder elastisch.

Wij geven jou hier de nodige motivatie en tips om van jouw nachten effectieve 'schoonheidsslaapjes' te maken.


Voordelen van een goede nachtrust: 


Verbetert donkere kringen en vermindert 'vochtwalletjes': mooie, heldere ogen krijg je na een goede nacht echte rust

Minder rimpels (! yes !), maar opgelet: lig je op je zij, of buik ? Lig je vaak in dezelfde positie? Dan creëer je misschien 'slaaplijnen': dit zijn breuklijnen in je huid omdat je steeds op dezelfde plaats druk uitoefent. Lig op je rug zoveel mogelijk.

Een frisse teint: door de aanmaak van groeihormonen gaat je huid wondjes en acné of irritaties sneller kunnen genezen / herstellen. 

Meer controle over je voeding: wie weinig slaapt, krijgt verhoogd stresshormoon, en dat leidt vaak tot nog meer zin in ongezond (gefrituurd, zout, geraffineerde suikers), en die zijn dan weer slecht voor jouw huidkwaliteit.


Ook de slaap fases zijn super belangrijk:


  • De eerste uren:

Deze zijn de meest essentiële uren: je lichaam gaat in diepe rust, en maakt de meeste groeihormonen aan, die dan weer belangrijk zijn voor het herstellen van je huid (en je haar trouwens). Dit is de fase waar de verzorgingsproducten het beste werken.

  • De volgende 2 uren:

De diepe slaap wordt korter, je wisselt steeds meer tussen diepe en oppervlakkige slaap. Nu maak je het meeste melatonine aan, een hele goede antioxidant. Een top fase dus, aangezien meer antioxidanten in je lichaam ervoor zorgen dat je uiteindelijk nog minder rimpels en fijne lijntjes krijgt.

  • De laatste 3-4 uren:

Je huid koelt af, je spieren gaan zich nog meer ontspannen, dit is het moment van ultieme rust en ontspanning. Nog even doorslapen voor een complete nachtrust dus.Help je huid een handje tijdens het slapen met deze praktische tips:


1) Reinig je gelaat, hals en décolleté steeds grondig voor het slapen, verwijder de make-up, talg en pollutie en scrub dode huidcellen weg ! Breng aansluitend een actief serum aan voor optimale werking tijdens de nacht. 

Wij adviseren:

  • IKARI Cure 2 - vitamine A, vitamine C en fruitzuren. Voor een doffe, ruwe, door de zon beschadigde huid met pigmentvlekken
  • IKARI Cure 5 - met isoflavonen, ideaal voor de dunne verslapte huid van de onderkant van gelaat en hals. Een anti-aging serum dat vooral verstevigend, regenererend en opspannend werkt.
  • IKARI Pure 3 - scrub met fijne maar veel partikels, in een smeuïge basis voor lang en zacht exfoliëren


2) Vervang je kussensloop regelmatig: de sloop vangt gedurende de nacht sebum of talg, zweet en dode huidcellen op. Vervang je sloop dan ook regelmatig, 1 of 2 keer in de week. Spray ook eens met probiotica op je sloop voor een extra fris effect !


3) Hou je lange haren in een losse bun: je haren bevatten natuurlijke oliën, hou deze uit je gezicht en van je propere kussensloop weg


4) Gebruik deze producten overdag, om je huid optimaal in conditie te brengen:


  • Collagen Lift Paris: drinkbaar collageen, met zeerwierextracten en vitamine C, vult je eigen productie van collageen - elastine en hyaluronzuur aan. Kies voor de classic versie in kuurvorm, of ga voor de PLUS versie voor sneller resultaat.
  • IKARI Cure 4: vitamine A en hyaluronzuur, actieve ingrediënten voor een elastische, stevige huid.
  • IKARI Cure 3: een kleur-en reukloze ooggel, op basis van caffeïne en oligopeptiden. Deze ingrediënten hebben een ontzwellend effect en verbeteren de micro-circulatie (minder kringen, minder puffyness).
  • IKARI probiotica spray: miljoenen gezonde bacteriën in een spray, herstelt de huidbarrière, beschermt je huid en is de ideale fixing spray. Zorg voor je lichaam, en voor je huid, door goed te slapen en te zorgen voor een goede nachtrust. 

Sleep tight ! 

Veel liefs,

Kris van Team VITA Skin