Motel Mama x VITA Skin: Superboost Review

BLOG

Motel Mama x VITA Skin: Superboost Review

Onlangs zag je Sanne van Motel Mama al op onze stories, tijdens haar behandeling SUPERBOOST.  Hoe dat ging, lees je vandaag in het artikel 'Motel Mama Sanne test een huidbehandeling op maat van vermoeide mama's".


Dit artikel kan je vinden op de site van Motel MAMA (link), maar we hebben deze ook even integraal voor je gekopieerd, dus lees rustig verder om de ervaring van Sanne mee te beleven.


"Je ziet eruit alsof je 48u geslapen hebt "


Sommige dingen lijken gewoon uitgevonden voor moeders van kleine kinderen. Hele grote koffiebekers, bijvoorbeeld. Concealer. Vochtige doekjes waarmee je snoeten én schoenen kan poetsen (in die volgorde). Auto’s met schuifdeuren of fietsen met bakken. 

In diezelfde categorie huist ook ‘de Superboost’: een gezichtsbehandeling die je vale teint wegpoetst en je een frisse glow én zelfs een gelifte huid in de plaats belooft. Maar maakt de gekke Superboostmachine die belofte ook waar? En wat is zo’n boost nu precies? Motel Mama Sanne nam plaats in de teststoel van Superboost-centrum VITA Skin in Antwerpen.

Eigenlijk was ik de grappigste Motel Mama-keuze om de Superboost-huidbehandeling te testen. Want van ons drieën ben uitgerekend ik die ene complete beautynoob. Een treffend voorbeeld om die uitspraak kracht bij te zetten: ik ben pas een jaar geleden begonnen met mijn gezicht elke dag te wassen. Dus woeps. 

Maar het was ook een test die erg welkom was, want de lockdown en de werkdrukte hadden er best wel ingehakt. Ik vond al een hele tijd dat ik er supermoe uitzag, een beetje grauw zelfs. Alsof je die eerste, nare Corona-shock nog steeds van mijn gelaat kon aflezen. En dat vond ik maar niks. Heel dankbaar ging ik dus in op het aanbod van VITA Skin in Antwerpen om een Superboost-behandeling te testen. Alleen had ik, zélfs na een stevig rondje Googelen en een offline rondvraag, nog steeds geen precies idee van wat ik nu zou gaan uitproberen. Op de ene of andere manier kon niemand me exact uitleggen wat zo’n Superboost nu net was. Of wat het dééd. Ik ging dus testen met in mijn achterhoofd: ‘Het is een machine’ en ‘Je blik gaat er mega van open’. Dat was dat.

De Superboost is dus een beetje een enigma, zo blijkt. Maar het is ook getest (en veilig) én het niet-zo-geheime beautywapen van menig (beauty)influencer (we zagen Tiany Kiriloff, Lima Ché en Martine Prenen al weleens gesuperboost worden op de Gram. En stralen achteraf).


Dus hup: vooruit met de wallen!


WAT IS DAT NU PRECIES, ZO’N SUPERBOOST?


Je wenkbrauwen worden erdoor gelift en fijne lijntjes worden gladder gestreken, dus is het dan zoals botox? Nee, want er komt geen naald of botulinetoxine aan te pas.


Je huid wordt gereinigd, verzorgd en opgefrist, dus is het dan zoals een gelaatsverzorging in het schoonheidsinstituut? Ook niet helemaal. De waarheid schuilt ergens in het midden: de Superboost is namelijk een cosmetische huidbehandeling, maar wel één met de impact van een medische treatment.


Aan de basis van een Superboost-behandeling – in 2018 in ons land geïntroduceerd door Dr. Ilan Karavani – ligt het principe van de ‘biofeedback’. Ultrakort door de bocht: door elektrostimulatie gaan je spieren samentrekken en vervolgens weer ontspannen. Een soort van work-out voor je gezicht, dus. Zo neemt niet alleen spiertonus en volume toe, ook uitdrukkingsrimpels worden (wat) gladgestreken. Maar naast de work-out gebeurt er nog wat anders: de communicatie tussen het zenuwstelsel en de huid – een lijn waar, door veroudering, steeds meer ruis op komt te zitten – wordt opnieuw gestimuleerd. Alsof de Superboost-machine met z’n schokjes de hele rimram weer luid en duidelijk wakker schudt. Precies door die verbeterde communicatie krijgt de huid weer een boost. Met als resultaat: minder rimpels, minder acne, een egalere huidskleur (werkt ook op pigmentvlekken en donkere kringen) en meer stevigheid.


Take my money.


HOE GAAT HET IN Z’N WERK? EN WAT VOND IK ERVAN?


Stap 1. De huidanalyse

De eerste stap van de Superboost-sessie was een huidanalyse. Maar niet zo eentje zoals bij de doorsnee schoonheidsspecialiste, die een beetje aait en vervolgens zegt ‘hier is het wat droog’ (joehoe, wist ik zelf al). Een échte huidanalyse, dus. Zo kon Superboost-experte Issy bijvoorbeeld in één oogopslag zeggen; ‘ik zie dat je geen zuivel eet, klopt dat?’. ‘Euhm, ja. Dat klopt. Ik eet zo goed als geen zuivel.’ Dat voelde dan heel even zoals een waarzegster die meteen raak mikte. Maar ze kón dat niet over me weten. Ze wist het enkel en alleen door met een vergrootglas naar mijn huid te kijken.


Goeie punten voor mijn huid dus. Althans een paar. Want, zo zag Issy, er was ook best wat roodheid. Er waren mijn wallen en donkere kringen (haha, hoe kan het anders?) en de pigmentvlekjes door zwangerschapsmasker/zonneschade op mijn jukbeenderen.


Maar oké, niet getreurd. Want nu we wisten waar mijn huid nood aan had, kon Issy bepalen welke cocktail aan vitamines perfect voor me zou zijn. En dat voelde eigenlijk heel fijn: dat er na een analyse echt gekeken werd naar een oplossing voor mijn huid. Niet gewoon voor ‘huid in het algemeen’.


Want bij veel gelaatsbehandelingen gaat het toch vaak van: ‘ah, wij werken met huppeldepup’. En dan vind ik het altijd zo bizar dat merk ‘huppeldepup’ voor iedereen zou werken. Noot: voor mij is het al meermaals gebleken dat heel wat merken niét het gewenste effect hebben. Ik ben zelfs een keertje na een gelaatsverzorging naar huis gegaan met een vuurrode, verbrande huid. Maar ik wijk af: een gepersonaliseerde vitaminecocktail dus, die ter plaatse gemengd werd (beetje zoals de kleur bij de kapper). 


Stap 2. Dieptereiniging + de vitaminecocktail

Enter: de Superboostmachine. Tijdens een eerste stap wordt mijn huid zowel gereinigd als getrakteerd op die hoogstpersoonlijke vitamine- en mineralencocktail. Hoe dat werkt? Tijdens de dieptereiniging wordt het vuil (talg, pollutie, stof, make-up…) uit de poriën gezogen (beeld je echt een heel klein stofzuigertje in!), terwijl de cocktail tegelijkertijd in de huid gepompt wordt, zo diep mogelijk. Want de vitamines en mineralen moeten in je huid geraken, alvorens ze hun werk kunnen doen. Dus: vuil eruit, verzorging erin. Het hele proces is redelijk bizar, maar wel pijnloos.


Stap 3. De work-out voor m’n spieren

En dan: het échte work-outwerk. Voor alle duidelijkheid, voor de ontspanning moet je niet gaan Superboosten. Het is geen chilluurtje zoals bij de schoonheidsspecialiste. Je ligt niet onder een zacht dekentje met yogamuziek op de achtergrond. Die machine wordt over je gezicht bewogen, knettert, geeft licht en zapt er op los. Is dat gek? Ja, absoluut. Vroeg ik me af ‘euhm, ik proef precies ijzer in mijn mond, is dat normaal’? Ja, zeer zeker. Rustig is het allerminst. En het ongecontroleerde samentrekken van je gezichtsspieren is best een maf gevoel: wees dus vooral resultaatgericht eerder dan ontspanningsgericht wanneer je gaat. PS: dat van die ijzersmaak is dus compleet normaal, dan weet je dat de machine haar werk doet. 


HOE VAAK DOE JE HET?


Wil je de Superboost gebruiken als een anti-aging techniek, dan start je met een kuurtje. Reken op 3 à 4 behandelingen, met telkens zo’n 3 à 4 weken ertussen. Daarna kom je toe met een ‘onderhoudsbeurt’: eentje per kwartaal of 8 weken. Een beetje dezelfde routine als naar de kapper gaan, dus. Heb je nood aan een extra portie glow en wil je er ‘gewoon’ nog eens superfris en stralend uitzien? Doe dan een occasionele boost, een dag of twee voor de date, het feest, je huwelijk…


HET RESULTAAT


En dan was er dus… de spiegel. Wauw. Oké. Ik kon niet anders dan toegeven dat mijn blik inderdaad helemaal open en fris was. En dat vaal kleurtje door het quarantainen? G o n e. Danku, superbizarre machine!


Ik was bovendien niet de enige die resultaat zag. Een greep uit de reacties: “halloooooo, wenkbrauwen” (Rien, meteen na de behandeling), “Amai, jij ziet eruit alsof je net 48 uur hebt geslapen” (mijn lief), “Waar heb jij dat laten doen, want ik wil ook!” (mijn mama)


HET EINDVERDICT


Een Superboost is prijzig per sessie (150 euro), maar het is dan ook a) een wetenschappelijk gefundeerde behandeling, b) uitgevoerd door experten die erin getraind werden en c) op maat van jouw huid (geen one-product-fits-all). Gevolg: hier wandel je sowieso buiten met een frisse snoet. En die frisse snoet had ik gemist. Ik ga dus zeker nog eens onder de machine liggen! Bijvoorbeeld zo omstreeks moederdag, mijn verjaardag en Kerst, want ik heb ‘Een Superboost’ meteen op al mijn mentale cadeaulijstjes gezet!


Meer info over een Superboost-behandeling bij VITA vind je hier. Opgelet: de behandeling is niet geschikt tijdens de zwangerschap, maar als volwaardig alternatief lanceerde VITA een Pregnancy Special.


OOO Heel veel dank aan Sanne van Motel Mama voor haar vertrouwen en eerlijke review ! OOO